Хърватският Осиек явно е заложил всичко на реванша срещу ЦСКА във втория квалификационен кръг на Лига Европа. Причината е, че треньорският щаб направо отписа мача с Горица от вътрешния шампионат и съвсем очаквано го загуби с 1:3 от скромния съперник. 

Хърватският евроучастник отиде за гостуването си с напълно променен състав, в който бяха подменени цели десетима от играчите, които загубиха от "червените" в София в четвъртък. Единствен вратарят Ивица Ивушич запази мястото си. 

Но и той не беше никак убедителен, инкасирайки три евтини гола. След почивката на терена се появиха Антонио Манце и Мирко Марич, като вторият реализира почетното попадение за тима си и го спаси от тотален резил. Това се случи в последните секунди на мача. 

Колкото и да опазват състава си, в Осиек са наясно, че са тотален аутсайдер в тази битка и само някакво чудо може да обърка сметките на безспорния турнирен тактик Люпко Петрович, който е доказвал хиляди пъти, че може да извоюва резултат, който го устройва. И няма причина да не го направи и в Хърватия.