Лудогорец посреща Лацио в мач-реванш от шестнадесетинафиналите на Лига Европа. Тази вечер точно в 20.00 часа на Националния стадион „Васил Левски“ разградчани се изправят пред един от най-важните си двубои за сезона. Момчетата на Стойчо Стоев вече посегнаха смело към осминафиналите, след хубавата победа на стадио „Олимпико“ с 1:0 преди седмица. Сега българският шампион трябва да удържи, да удържи аванса си, а защо не и да го увеличи?! И да спечели, не само битката с италианците, но и със самия себе си…

Футболистите на Лудогорец загатнаха за своите възможности още на старта на кампанията в Лига Европа. Преодоляха груповата фаза без загуба, а с победи срещу ПСВ, Динамо Загреб и Черноморец Одеса, а преди седем дни дадоха поредното доказателство в полза на класата си, налагайки се над Лацио.

Считани за аутсайдер, възпитаниците на Стойчо Стоев бързо направиха на „пух и прах“ тези определения. С играта си разградчани накараха европейски грандове да се съобразяват с тях, но въпреки това останаха стабилно стъпили на земята. След запомнящия се триумф във Вечния град Стойчо Стоев и компания се ограничиха от страна на гръмки изказвания. Напротив, авторът на единственото попадение за българите Роман Безяк заяви лаконично след срещата, че все още нищо не е решено.

Какъвто и да е изходът от този шестанадесетинафинал, едно сигурно – Лудогорец пише една от най-славните страници в историята си. След като се присъедини към елита на българския футбол през 2011-а година, тимът на братя Домусчиеви набра скорост със светкавични темпове и вече крачи редом с големите в Европа. Това е само едно доказателство в полза на тезата, че в Разград се работи професионално. А резултатите са на лице, силни мачове и опашки от фенове пред касите на „Васил Левски“. Предварителните очаквания са солидна бройка фенове да викат за шампионите. Само до вторник бяха продадени 17 000 билета…

За финал оставихме интересното съвпадение в прозвищата на двата състава, които тази вечер ще мерят сили на „Васил Левски“. И Лудогорец, и Лацио са наричани „орли“. Двата състава се олицетворяват с древната граблива птица, която с гордия си и достолепен полет покорява въздуха и се превръща в негов абсолютен господар…Кой обаче ще продължи своя летеж към мечтата си - българските или „римските орли“ - предстои да разберем….

Мачът може да проследите директно в сайта Gong.bg, както и пряко в ефира на Дарик радио!