Старши треньорът на Лацио Еди Рея заяви, че тимът му трябва да направи нещо „изключително“, за да отстрани българския шампион Лудогорец от 1/16-финалите на Лига Европа. След първия мач в Рим, разградчани имат преднина от един гол.

Рея също изрази надежда, че вратарят на българския тим Владо Стоянов няма да има ден, като този в италианската столица, когато бе най-добрият на терена и спаси куп положения.

„Няма да бъде лесно да върнем един гол, защото видяхме, че те имат много добър отбор. Трябва да направим нещо изключително. Трябва да играем изключително, за да върнем този резултат. Познавам от години Лацио и неговата публика. Много по-добре е да играем у дома, пред нашите фенове, отколкото навън и без публика. Ние трябва да излезем с ясното съзнание, че трябва да водим играта. Не трябва да оставяме инициативата на тях, защото играят много добре, когато притежават топката. Ще се опитаме да вкараме гол възможно най-бързо“, коментира Рея.

„Трябва да направим всичко възможно, за да продължим напред. Надяваме се, че Стоянов няма да има такъв ден, какъвто имаше в Рим. Там имахме отлични възможности, особено през второто полувреме, но той ги отрази.“

„Както казах вече, техния отбор играе много силно и умее да задържа топката. Играе много добре по фланговете, като крайните защитници се включват напред. Естествено имат и слаби страни, които няма да ги кажа. В последните два дни разучихме много добре тяхната игра.“

„Естествено ще трябва да реша с кой ще започна в атака, може би с Клозе. Това ще го реша утре. Преди време имахме много контузени състезатели и беше трудно. Сега обаче не мога да се оплача. Имаме достатъчно футболисти“, сподели още той.