Отборът на Лудогорец постигна повече от изразителен успех над уелския Конас Кей със 7:0 в контролна среща, която бе част от подготвителния лагер на „орлите” на английска земя. Спарингът бе ценен за наставника на разградчани Стойчо Стоев, който успя да изпробва доста варианти срещу състав, който е от класата на бъдещия опонент на разградачани в Шампионската лига – Дюделанж.

Дебют за „орлите” направи Абел Анисе, който се отчете и с попадение. Останлите голове за победата бяха дело на Жуниор Кишада, Вандерсон, Марселиньо и Даниел Абало, който се разписа на два пъти, както и на Роман Безяк.

Припомняме, че в предишните две контроли разградчани се наложиха над Стяуа (4:2) и Хартс (2:0)

За радост на българския шампион на стадиона имаше малка българска агитка, около 30-а души, които оказаха подкрепа на тима на Стойчо Стоев и които бяха разпълнали знамена.

Контролата започна добре за уелсци, които още в 3-ата минута създадоха добро положение чрез Отойл. Нападателят стреля, но Иван Чворович спаси.

Малко след това „орлите” установиха траен контрол върху топката. Момчетата на Стоев владееха, като непрекъснато опитваха комбинации помежду си. Така в 7-ата минута Върджил Мисиджан имаше добра възможност пред себе си, но прати топката далеч над вратата на Конас Кей. Само минута по-късно последва добро дойно подаване между Витиня и Светослав Дяков, а португалецът се озова на добра позиция, но стреля неточно с десния си крак. В 9-ата минута Мисиджан стреля, но ударът му не сполучи.

В 11-ата минута Жуниор Кайсара проби от дясно, върна към Луму, но той би слабо във вратаря на домакините. Последваха нови силни минути за „зелените”, а в 18-ата Кишада се измъкна зад защитата на домакините, но бранител успя да избие в последния момент.

Натискът на Лудогорец даде ефект и в 24-ата минута разградчани излязоха напред в резултата. След центриране от дясно на Вандерсон от два метра с глава Жуниор Кишада се разписа за 1:0.

Възпитаниците на Стоев продължиха с атаките и след попадението, а в 37-ата минута страхотен шут на Ешпиньо от 25 метра нацели гредата. А така търсеният втори гол за Лудогорец падна в 45-ата минута. Тогава се получи разбъркване в наказателното поле на домакините, а най-съобразителен излезе новото попълнение на „орлите” Вандерсон, който покачи на 2:0.

Така двата състава се оттеглиха на почивка, а след нея Стойчо Стоев извърши цял куп смени, като на терена се появиха Георги Терзиев, Йордан Минев, Шоко, Абел Анисе, Христо Златински, Дани Абало, Мишо Александров, Марселиньо и Роман Безяк. За сметка натова играта напуснаха Жуниор Кайсара, Витиня, Александър Барт, Светосав Дяков, Ешпиньо, Вандерсон, Върджил Мисиджан, Йерун Луму и Кишада. От стартовите единадесет на терена останаха само вратарят Иван Чворович и Козмин Моци, а в 27-ата минута новото попълнение на разградчани Абел Анисе отправи слаб шут, който обаче бе отразен без проблем от стража на „номадите”.

В 52-ата минута Мишо Александров стреля от десетина метра, но над вратата.

Четвърт час по-късно Лудогорец направи преднината си класическа. С хубав удар в долния десен ъгъл Дани Абало покачи на 3:0.

От този момент насетне „орлите” започнаха да се забавляват по терена, а числовото изражение на резултата се увеличи в 70-ата минута след силен шут на Марселиньо за 4:0. В 76-ата минута резултатът стана 5:0. Христо Златински опита чудесен пас между двама бранители на Конас, топката стигна до Абало, който направи 5:0 и записа втори гол в своята сметка в този спаринг.

В 87-ата минута новата покупка Анисе се разписа за 6:0, като ознаменува дебюта си с попадение, а три минути след това Абало оформи своя хеттрик, като отбеляза за 7:0.

Следващата проверка на Лудогорец е срещу Динамо Букурещ на 8-и юли.