Старши треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев ще изпробва вариант с Вандерсон вместо Марселиньо зад нападателя в контролата срещу уелския Гап Конас Куей Номадс. Мачът е в 16:30 часа и ще се играе на стадиона в град Дисай.

От началото на контролите Стоев изпробва варианти на схемата и изпълнителите, които да влязат в упортеба когато се налага в официалните срещи. В предишната контрола специалистът стартира с нова схема 4-1-4-1. За днешния мач връща стандартното за Лудогорец 4-2-3-1, но Вандерсон заменя Марселиньо. Зад него ще играят двамата опорни полузащитници Светослав Дяков и Фабио Ешпиньо. 

Има огромна вероятност Абел Анисе да направи дебют с екипа на Лудогорец. Той пътува с отбора и е в групата за мача. Все още не е ясно дали Йордан Минев ще вземе участие в срещата, тъй като има лека контузия. 

Ето състава, с който Лудогорец ще излезе в днешния мач: Иван Чворович – Жуниор Кайсара, Александър Барт, Козмин Моци, Витиня – Светослав Дяков, Фабио Ешпиньо – Йерун Луму, Ванделсон, Върджил Мисиджан - Кишада.