Преди малко щабът на “Омония” даде пресконференция във връзка с мача от предварителния кръг за купата на УЕФА срещу ЦСКА. 

В пресконференцията взеха участие президентът на клуба Дорос Серафим, неговият заместник Агис Яковидис, старши треньорът Драгомир Окука  и техническият директор Веско Михайлович.

 

Г-н Серафим подчерта, че техническото ръководство знае много добре какво трябва да направи, за да подготви отбора за мача в четвъртък и да постигне желаните резултати. “Случващото се в кипърския футбол ни кара да се срамуваме. Проблемите ни, както и събитията от последните дни, ни изпълват единствено с притеснение. Трябва да се опрем на логиката и да намерим сили да преодолеем препятствията. В подобни ситуации нашият отбор никога не е следвал личния си интерес, а интереса на кипърския футбол като цяло”, допълни той.

 

Старши треньорът Драгомир Окука се спря конкретно на мача с ЦСКА в четвъртък.

“Трябваше да елиминираме “Рудар” и го направихме. Сега ще видите отбора ни във формата, в която всички искаме да го виждаме. Наблюдавали сме общо три пъти ЦСКА, те са много добър отбор, който обаче има и слаби места, както и доста нови играчи в състава си. Това е както хубаво, така и лошо за нас. ЦСКА е известен отбор в Европа, който ще посрещнем като равностоен, без да се страхуваме от нищо. Днес ще  покажем на играчите си запис на една от срещите на ЦСКА. Целта ни е да победим, без да получим гол. 

 

На терена няма да се появят четиримата доскоро контузени играчи на тима. Муса Мгуни обаче ще направи днес първата си редовна тренировка.