Наставникът на Черно море Никола Спасов е наясно със състава за предстоящите двубои от втория квалификационен кръг на Лига Европа срещу беларуския Динамо Минск. Старши треньорът на "моряците" говори след контролния мач срещу Черноморец Балчик, който носителите на купата на България спечелиха с категоричното 3:0.

"Доволен съм от контролата по принцип. Има умора от тренировките досега, в тази контрола по средата на седмицата се чувстваше умората във футболистите. Не съм очаквал нещо много повече от това като тренировка. Мисля, че беше полезна тренировка срещу един стегнат отбор, какъвто е отборът на Балчик", заяви Спасов след срещата.

"Богдан Атанасов остава с нас, той не бърза и аз не бързам, така че ще продължи да тренира с нас. По принцип свършеното дотук е по план. Не беше по план да имаме двама контузени футболисти - Стенио и Жиньо, но това е част от играта."

"Предполагам, че до края на седмицата Жиньо ще започне да тренира, а Стенио - следващата седмица. Надявам се до първия мач с Динамо Минск всички да са на линия - едните в малко по-добро състояние, други - малко по-изостанали. Очаквам още един футболист до края на трансферния прозорец. Става въпрос за защитник, гледам предложения", добави той.

"В общи линия ми е ясен съставът за мача с Динамо. Двубоят обаче е много далече, има много обстоятелства, здравословни проблеми може да има, дано да няма дотогава. В общи линии естествено, че ми е ясен съставът, пък и ние имаме готов състав от първенството, така че не се замислям чак толкова много", каза още старши треньорът на "моряците".

"По принцип мисля, че ще бъде една много тежка година. В "А" група всички отбори ще бъдат много равностойни. Естествено не ми е толкова приятно, че първите четири кръга са с едни от най-добрите отбори в момента, а и като сложим и мачовете от лига Европа, самото начало ще бъде много тежко. Надявам се да се справим", завърши Спасов.