Старши треньорът Нестор Ел Маестро заяви, че всички в отбора осъзнават колко важно е участието в евротурнирите след няколкогодишна пауза и ще подходят максимално сериозно към мачовете срещу латвийския Рига в първия квалификационен кръг на Лига Европа.

Според него ЦСКА е изтеглил най-трудния съперник спрямо противниците на другите български представители в Европа, но треньорът е на мнение, че Рига е преодолим отбор.

Ел Маестро познава добре евентуалния съперник на тима ни във втория квалификационен кръг - Адмира Вакер Мьодлинг от Австрия. Той обаче разкри, че трябва внимателно да разучи австрийците, защото след края на изминалия сезон 5-6 играчи са напуснали отбора, а нови 5-6 са заели техните места и тимът ще разглежда различно през новия сезон.

Специалистът сподели, че ЦСКА разполага с добър състав, но за никого не е тайна, че тимът има нужда от още един нападател.

Той коментира и най-новото попълнение в отбора - Борис Секулич. Ел Маестро е щастлив, че словашкият национал вече е част от ЦСКА, защото той е бил най-добрият футболист в най-добрия отбор в Словакия и може да играе на всички позиции в защита.

„Ако бъда честен, жребият можеше да бъде и по-добър, и по-лош. Мисля, че имаме най-трудният жребий от българските отбори. Мисля, че ще спечелим и двата мача срещу Рига“, коментира Ел Маестро.

„Аз живеех във Виена и познавам отбора на Адмира Вакер много добре. Ще трябва да направим много внимателно проучване на техния отбор, защото в техния състав има много промени – напуснаха ги пет-шест футболисти, а на тяхно място дойдоха нови играчи. Те ще бъдат различен отбор в сравнение с това, което представляваха през миналата година“, добави треньорът на ЦСКА.

„Всеки треньор винаги иска повече и нови играчи. Ние имаме добър състав. Мисля, че се нуждаем от още един нападател“, продължи той.

„Секулич е различен калибър футболист. Той е поливалентен футболист и е много добър футболист. Аз се радвам много, че той е при нас.“

„Чувствам се добре в София, но не мога да кажа, че се чувствам като у дома си, защото в града съм бил само 3-4 дни. Основно сме по лагери. София е хубав град и хората са приятни.“

„ЦСКА от няколко години не е играл в европейските клубни турнири. Мачът срещу Рига е много, много голям за нас и съм сигурен, че футболистите разбират това“, каза още Нестор Ел Маестро.