Билетите за мача Черноморец Одеса – Лудогорец са на привършване, стана ясно след края на техническата конференция преди двубоя. Домакините са изнесли информация, че очакват най-малко 25 000 зрители да заемат места на стадион „Черноморец“. И в момента продажбата на билети върви, което означава, че има реална възможност бройката да нарасне до около 30 000 за началото на двубоя. Интересът към мача в Одеса е сериозен на база реалните шансове Черноморец също да се бори за класиране в следващата фаза на турнира. Домакините напълниха почти изцяло 34-хилядния стадион за двубоя срещу ПСВ, който в последствие бе загубен.

Модернизираното спортно съоръжение бе резервен стадион за мачове от Европейското първенство миналата година, но така и не влезе в употреба, а остана за мачове само на Черноморец.

Най-малко 25 000 ще гледат Черноморец  Лудогорец

източник: Gulliver/Getty Images

В същото време се очаква най-малко 200 българи да заемат места в сектора за гости и да подкрепят Лудогорец. Освен феновете на разградчани от България много местни също ще държат за българския шампион. От вчера започна масово продажба на билети към българската общност в Одеса, която се организира изключително бързо, за да бъде на стадиона.

На миналото гостуване в Европа Лудогорец в Айндховен също имаше солидна подкрепя, като на трибуните присъстваха около 400 българи най-вече от Западна Европа. Има вероятност тази бройка да бъде достигната и в Одеса при добро стечение на обстоятелствата.