Представители Министерството на вътрешните работи, ЦСКА и фенклуба на червените обсъдиха на среща в кабинета на заместник-министър Камен Пенков обезпечаването на обществения ред по време на мача от Купата на УЕФА срещу Омония Никозия в четвъртък от 20:30 часа на стадион Българска армия.

В дискусията участваха изпълнителният директор на клуба Александър Гарибов, отговорникът по техническите въпроси Стефан Стоянов и представителите на фенклуба начело с Димитър АнгеловДучето, началникът на КОС-СДП Венцислав Рангелов и заместник-началникът на Охранителна полиция на столичната дирекция Николай Огнянов, съобщават от МВР.

Беше изразено общо становище, че налагащият се модел на връзка между феновете, футболния клуб и полиция работи ефективно в полза на сигурността и цивилизовано протичане на мачовете по българските стадиони.

Като доказателство за това се посочват четирите последователни мача на Левски, протекли без нарушения на обществения ред.

Предстои провеждането на национален форум на 13-те членове на Организацията на фенклубовете, където ще се обсъди механизмът, по който стюардите ще обезпечават реда по време на футболните срещите с минимално участие на полицейски сили – система, доказала ефективността си в редица европейски страни.

От МВР съобщава още, че по инициатива на ромската общност ще се проведе мач между футболни отбори на жители на квартал Факултета и полицаи. Двубоят ще се играе в петък от 18:00 часа в квартала.