Чешкият наставник на Лудогорец Павел Върба остана очарован от победата на отбора му срещу Будучност с 3:1 в първия квалификационен кръг от Шампионската лига. Върба акцентира, че е доволен от „новата” атака на Лудогорец, признавайки разликата в отбора от нападението през миналата година. Специалистът каза, че голът на черногорците е ядосал неговия отбор, който обаче е съумял добре да контролира срещата през втората част и напълно заслужено продължава напред. Върба призна, че желанието му е отново да отстрани датския шампион - Мидтиланд, като това вече го е правил с Виктория Пилзен, след като с чехите елиминира тогавашния лидер - ФК Копенхаген.

Антон Узунов
60 снимки

„Началото беше много добро за нас, вкарахме два гола, ударихме и греда. Имахме и чисто положение на Каули. След гола на домакините бяхме нервни и допуснахме отпускане. Те използваха момента и изсипваха топки пред нашата врата, а това ни създаваше проблеми. Ще го говоря това с играчите, че трябваше да държим повече топката и да сме спокойни. Не трябваше да се подвеждаме по тяхната игра и не е нужно да допускаме такива моменти”, каза Върба.

„Голът, който вкара отборът на домакините, ни изнерви достатъчно. Трябваше да бъдем по-спокойни, да държим топката и да не се лъжем по тяхната игра. От друга страна знаете, че играем в един мач и всеки такъв ще е сложен и труден. Трябва да се радваме на тази победа като гост, защото ако имаше втори мач-реванш, това щеше да е неприятно за домакините. Днес изиграхме добър мач, взехме силен резултат, което ни класира напред и трябва да сме доволни”, продължи чехът.

„Казахме си преди мача какво да очакваме от противника – дълги топки, пасове по фланговете. Говорихме го и на почивката, тъй като това е единственият сериозен начин, който използват. Второто полувреме изпълнихме тази задача, както трябва. С изключение на една дълга топка, която изпуснахме зад отбраната ни, съперникът получи шанс, но ударът мина встрани”.

„Разделихме се с някои играчи след края на сезона. Сега започваме да градим наново нашата офанзивна част с нови футболисти. Ако погледнете състава от миналата година или последната половин, ще обърнете внимание, че в атака сега почти няма никой, който е играл преди. Радва ме, че вкарваме в пореден мач три гола”, констатира Върба.

„Много е важен днешният резултат от този мач. Другото, което е, че ще играем срещу Мидтиланд вкъщи, което е предимство за нас. Знаем, че ако спечелим в следващия мач ще си отворим широко пътя към крайната ни цел. Първият ми пробив в Шампионска лига беше точно срещу шампиона на Дания – срещу Копенхаген. Ще е хубаво и сега в Разград да отстраня и този шампион”, завърши Върба.