Може би най-важният мач за годината за Лудогорец предстои. Участието на разградчани в евротурнирите напролет е заложено на карта. „Зелените“ се нуждаят само от точка при гостуването си в Германия на Хофенхайм, за да се класират за шестнадесетинафиналите на Лига Европа.

Двубоят на „Райн Некер Арена“ е тази вечер от 20.00 часа и ще може да бъде следен с Gong.bg и по Дарик радио.

Момчетата на Димитър Димитров имаха още две възможности да гарантират европейската си пролет, но ги пропуснаха, след ремито с Брага (1:1) и загубата от Истанбул Бешакшехир (1:2). Така всичко остана да се реши в последния кръг от груповата фаза.

Херо: Съжалявам адски много за изпуснатото в последните два мача

Пластун: Това е най-важният ни мач

Нaгелсман потвърди: Младите ще получат шанс срещу Лудогорец

Немците нямат шансове да минат във фазата на директните елиминации, но все пак родният шампион не си прави сметки за лека битка с Хофе.

Очаква се солидна агитка да подкрепи родния тим срещу Хофенхайм. Около 1000 фенове ще скандират в подкрепа на Моци и компания.

Ако тимът, воден от Димитър Димитров успее да се класира напролет за евротурнирите, това ще бъде трето участие на тима в историята.

Статистиката сочи, че българските тимове играят трудно в Германия, но все пак тя лесно може да бъде променена. Само две победи имат родни тимове на немска земя. През 2001 година Литекс бие Унион Берлин с 2:0, а четири години по-късно ЦСКА се поздравява с успех над Леверкузен с 1:0.

Същевременно разградчани се представят сравнително стабилно при визитите си в надпреварите на Стария континент през настоящата кампания. „Орлите“ записаха две поражения като гост, инкасирани срещу Жалгирис – 1:2, и Апоел Беер Шева – 0:2. Регистрираните равенства са две – срещу Судува у Истанбул Бешакшехир (0:0). Победа момчетата на Херо взеха при визитата си на Брага.

Класиране преди изиграване на последните два мача в Група С:

1. Брага – 5 мача 10 точки

2. Лудогорец – 5 мача 8 точки

3. Истанбул ББ – 5 мача 5 точки

4. Хофенхайм – 5 мача 4 точки.