ЦСКА ще играе с Рома, Йънг Бойс и Клуж в групите на Лига Европа. Това отреди жребият за втория по сила клубен турнир на Стария континент. 
"Армейците" бяха в една група с Рома и при предишното си участие в груповата фаза на Лига Европа през сезон 2009/2010. Тогава ЦСКА под ръководството на  Любослав Пенев загуби с 0:2 в Рим и с 0:3 в София.
 
От началото на сезона в Италия римляните са изиграли само два мача - 2:2 с Ювентус и 0:0 с Верона, но по-късно им бе присъдена служебна загуба срещу "жълто-сините" заради  нередовен футболист. Амаду Диавара е бил картотекиран само в младежкия отбор (до 22 години), но през юли навърши 23 години и автоматично е заличен от тази листа.
 
Йънг Бойс, който е шампион на Швейцария, победи Тирана с 3:0 в плейофа за влизане в групите на Лига Европа. Преди това отборът бе елиминиран в Шампионска лига от Мидтиланд с 3:0. Тимът е изиграл едва два мача в Суперлигата на Швейцария този сезон и в тях записа победа над Цюрих с 2:1 и равенство 0:0 със Сион. Любопитен факт е, че само преди месец Йънг Бойс и Базел се срещнаха във финала за Купата на страната. Победата с 2:1 спечели предстоящият съперник на ЦСКА в Лига Европа.
 
Румънският Клуж също е шампион на своята страна. Отборът влезе в групите на Лига Европа след победа с 3:1 над финландския КуПС. Преди това в Шампионската лига бе спрян от Динамо Загреб след драматична загуба у дома след изпълнение на дузпи. В момента Клуж е на второ място в класирането на румънското първенство след 5 изиграни кръга. Отборът има 3 победи и 2 равенства от началото на сезона.
 
Първите срещи са на 22 октомври, очаквайте oфициалната програма за мачовете в група А!