„Победите са най-доброто лекарство”, бе категоричен старши треньорът на Ботев Пловдив Велислав Вуцов след успеха с 2:1 над Санкт Пьолтен в първи мач от втория предварителен кръг на Лига Европа.

„Резултатът 2:1 сигурно не е перфектен, но аз твърдя, че е добър и е много по-добър от 0:0. Противникът, за да ни елиминира ще трябва да се покаже в реванша. Убеден съм, че нашият отбор ще изглежда поне с една идея по-добре в реванша. Изключително съм благодарен на феновете, които подкрепиха отбора в тази тежка ситуация. Сътресението вкара стрес и увеличи напрежението в клуба. Надявам се много и се мобилизирам още повече да направим една победа в неделя на старта срещу Локомотив София”, коментира още Вуцов.

Председателят на съвета на директорите на Ботев Пловдив Иван Джиджев пък заяви след мача в Бургас: „В момента не търсим спонсор. Отборът има собственици, които са легални. Общоизвестно е, че сметките са им блокирани. Това създава много сериозни проблеми за дейността на клуба. Нашата задача сега е да осигурим нормалното функциониране и участието на отбора в евротурнирите. Смятам, че това става нормално.”