Оливие Вердон бе героят на Лудогорец срещу Жалгирис, след като реализира дузпа в продълженията и класира българския шампион за шести пореден път в груповата фаза на втория по сила турнир на УЕФА. След мача той призна, че мачът в Литва е бил доста труден, но всички са вярвали в успеха през цялото време.
 
"Със сигурност не изиграхме най-добрия си мач. Знаехме, че ще страдаме тук и затова сме щастливи, че успяхме да стигнем до победата. Смятам, че я заслужавахме, въпреки че имаме неща за оправяне и се надявам това да стане до следващия мач.
 
Преди мача си казахме, че трябва да сме хладнокръвни  до края. Получи се - останахме заедно и запазихме спокойствие, защото знаехме, че и ние ще имаме положения.
 
В плановете на съперника влизаше играта с дълги топки зад гърба на защитата. Това ни затрудни, не беше никак лесно, защото когато топката отскача, не знаеш къде ще отиде. Домакините са свикнали повече с този терен, макар че не искам да се оправдавам.
 
Бях подготвен за дузпата, защото често тренирам удари от бялата точка. Имаше малка закачка преди изпълнението - играч на Жалгирис ми каза, че знае къде ще стрелям. В съблекалнята пък техният вратар ме попита защо съм сменил посоката на удара. Причината е, че до последно гледах движенията на вратаря", обясни Вердон.