Бившият треньор на Левски Велислав Вуцов е сигурен, че нещата в Левски няма да тръгнат надолу след отпадането от Хамрун. Според него случилото се ще накара всички в клуба да работят с още по-голяма амбиция.
 
"Последните няколко месеца безспорно се случиха много добри неща за Левски. Върна се вярата у хората с добрите игри, добрата селекция и добрите резултати. Направи се в пъти повече от очакваното. Чудесата в Левски се случиха много по-бързо от очакваното. След всички тези хубави неща не се очакваше тази неприятна изненада срещу Хамрун. Мисля, че все пак трябва да сме позитивни, за да вървят нещата нагоре. Аз смятам, че Левски няма да тръгне надолу след този мач, а напротив -хората ще се амбицират да работят повече", заяви в предаването "Арена спорт" Вуцов.
 
Бившият треньор на "сините" коментира и подадената жалба от тяхна страна до УЕФА с искане двубоят срещу Хамрун да бъде преигран.
 
"Не приемам това, че мачът може да се преиграе. Има грешка на съдията, но никой не е вярвал, че след това ще се стигне до гол. Никой не е вярвал, че малтийците изобщо ще стигнат до втори гол. Според мен в спорта трябва да има феърплей. Когато те победят, играл си лошо, вдигаш си ръката и продължаваш напред. Истината е, че е мъчно и обидно за всички български отбори да отпаднат от малтийци. Ясно е, че Левски беше по-добрият отбор. Аз мисля, че лоша шега на Левски му изигра късният гол в първия мач, защото той ни накара да мислим, че 0:0 на реванша ще е достатъчно. Можехме да действаме по-настървено. Загубата в никакъв случай не е липса на късмет. Най-важното сега е да се извадят изводите", сподели Велислав Вуцов.
 
Треньорът говори и за представянето на ЦСКА, като сподели, че отборът ще има своите шансове срещу Базел в плейофите в Лигата на конференциите, но изрази своите съмнения относно селекцията и организацията в клуба.
 
"ЦСКА имаше късмет да изиграе по-слабо първия си мач за разлика от Левски. В никакъв случай обаче този отбор не отговаря на класата на ЦСКА, аз искам да видя един по-силен отбор. Там според мен приказките са малко повече от реалностите. Те не са готови да се борят за шампионската титла нито като селекция, нито като организация. Бяха длъжни да победят Сейнт Патрикс и го направиха, а срещу Базел, каквото сабя покаже. Базел не са страшилище и пожелавам успех на ЦСКА", заяви той.
 
Накрая Велислав Вуцов коментира и отпадането на Лудогорец от Шампионската лига и какви са изводите, които трябва да си направи клубът от Разград.
 
"Като теглим чертата, Динамо Загреб бяха по-силният отбор от Лудогорец. Основният извод за Лудогорец трябва да бъде, че някои неща, които се случват в България, са невъзможни в Европа. Например, когато играят срещу Витоша Бистрица и някои от страничните лица си затварят очите за някои ситуации. Срещу Динамо Загреб получиха три червени картона и трите ги имаше. Кой каквото иска да говори. 
 
Ако е имало нещо срещу Лудогорец, то беше в първия мач, когато им пратиха Джунейт Чакър да свири и той се отказа три дни по-късно. В мача никой не се сети, че миналата година Чакър свири на Динамо, когато паднаха с 0:4 от Шериф Тираспол и после подаваха жалби. Пожелавам на Лудогорец успех срещу Жалгирис, убеден съм, че ще ги отстранят и ще влязат в Лига Европа, което също е стимул за тях", завърши Вуцов.