ЦСКА има силите да победи Йънг Бойс в Лига Европа, коментарът е на бранителя на "червените" Валентин Антов в специално интервю за Канал 3. Двубоят между двата тима е в четвъртък, а българският тим ще търси реванш за поражението с 0:3 в Швейцария.

"Срещу Йънг Бойс очаквам да стъпим здраво и да им дадем една здрава битка въпреки тежката загуба, която направихме там. Имаме силите да ги победим. Трябва да сме заедно", каза Антов за предаването Спорт в обектива.

30 снимки

"Направили сме сериозен анализ на миналия мач. Трябва да видиш къде са грешките и какво може да се промени. Ние сменихме треньора и много от нещата са различни. Подготвяме се по възможно най-добър начин. В Лига Европа няма слаби отбори, знаехме колко силен е отборът на Йънг Бойс. Може би тръгнахме лошо и това ни разколеба, но не мисля, че това ще се повтори", добави той.

Валентин Антов коментира и новия треньор на отбора Бруно Акрапович:

- Новината за Акрапович изненада всички футболисти, не знаехме предварително. Треньорите се сменят, така е преценило ръководството. Сега правим всичко, за да се докажем. При него дисциплината е много важна. По отношение на тренировъчния режим, има промени. Но няма как те да са коренни още в началото. Акрапович свърши добра работа в Локо Пловдив, но ние сме ЦСКА и очакванията са по-големи.

"Има и плюсове, и минуси. Когато треньорите се сменят често, може да е объркващо. Може би тези хора, които се назначават, очакват да имат определено време и да изградят собствен отбор. От друга страна, когато идва нов, мотивацията е на високо ниво и всеки иска да се докаже. Футболистите трябва да записват победи, за да не се налага да има смяна на треньора”, коментира той темата със смяната на треньорите.

"Самочувствието е важно, може би имаме нужда от повече. Надявам се да станем шампиони", добави Антов.

През миналия уикенд дербито между ЦСКА и Левски бе отменено, заради многото болни от коронавирус футболисти в състава на "сините".

"Всеки иска да играе Вечното дерби и да го спечели. Ситуацията в страна обаче е такава и здравето е най-важно. Ако футболистите са болни, мачът се отменя. За мен няма значение кога ще е мачът, важното е да го спечелим”

Преди няколко дни ЦСКА представи и новия си брандиран автобус:

"Още не сме видели новия автобус, сега в четвъртък ще ни е дебют с него. Надявам се да тръгнем с добра игра и победа”.

А може ли скоро и стадион „Българска армия” да изглежда като нов?

"Всеки фен на ЦСКА, какъвто съм бил и аз, а сега и футболистите, иска стадиона да изглежда по възможно най-добрия начин".