Турската преса изписа цели фермани за загубата на Фенербахче от българския шампион Лудогорец. Поражението с 0:2 е "непростимо" според в. "Фанатик" и развали кефа на комшиите, макар че шансовете им да продължат напред в Лигата на конференциите остават непокътнати. Все пак урокът, получен на „Хювефарма Арена“, удари по самочувствието на литналите високо „фенери“. 
 
„Дали Фенербахче игра толкова зле, че да загуби? Не. Това поражение ще ни попречи ли да продължим? Не. Но футболът е игра на умения и е неприемливо за Фенербахче да завърши мач без да отбележи гол с толкова много опитни играчи.
 
Фенербахче изигра едно от най-лошите първи полувремена този сезон. Не можа да създаде положение, не можа да спечели нито един корнер, не можа да направи едно точно центриране. В търсене на обрата треньорът Картал замени Кент и Зайц с Ирфан Джан и Шимански. Но това нямаше значение – здравата защита на Лудогорец се събираше като мрежа и не можеше да бъде пробита“, пише изданието.
Според медиите в южната ни съседка Лудогорец е спечелил благодарение на бързите си поразяващи контри. 
 
"Ние се огънахме под силата на бързите, но прецизни атаки на Лудогорец. Всъщност, въпреки че Фенербахче владееше топката, именно домакините имаха по-добрите голови положения. Влязохме във второто полувреме с много по-добро темпо. Успяхме да направим бързи атаки и имахме 3 възможности с Батшуай, но късметът не беше на страната на Фенербахче", добавя още "Фанатик".
 
А някои турски журналисти смятат, че хърватският вратар  Доминик  Ливакович носи вина за фантастичното попадение на Якуб Пьотровски.
 
„Трябва да се каже, че Ливакович беше загубил концентрация при първия гол на Лудогорец. Противников футболист лежеше пред него, в наказателното поле. Той сякаш си мислеше, че топката ще бъде извадена от игра. Разбира се, сгреши. Без значение какво се случва, трябва да си напълно концентриран върху играта, докато съдията не я спре. Централната двойка бранители не работеше добре. Когато мислите на всички са насочени към предстоящия мач с Адана през уикенда, загубата е неизбежна. Фенербахче сега трябва да търси задължителна победа, защото трето поредно поражение изобщо няма да бъде прието добре“, отбелязва "Фанатик".