Отборът на Лудогорец записа доста престижна победа с 2:0 над милионната селекция на Фенербахче. И успехът на българския шампион не се дължи на някаква случайност. Под ръководството на Георги Дерменджиев българският шампион изнесе нагледен урок по футбол и тактика на турския гранд. Без да харчи 100-200 милиона за селекция, както направи Фенербахче.

Откакто Дерменджиев пое Лудогорец отборът играе съвсем различен футбол. Двата мача с Фенербахче са показателни. Предвид показаното на терена Лудогорец не заслужаваше да загуби в Турция, но там късметът покри домакините.

Статистиката е показателна - двата отбора отправиха по 12 удара. Разликата дойде от точните – 6 за домакините срещу 4 за гостите. Фактът, че два от трите гола на турския гранд бяха след контраатаки, показва положителната промяна в Лудогорец. Това означава, че при Дерменджиев "зелените" не се страхуват да се надиграват дори и с изключително силни съперници като Фенербахче. Доказателство за това са създадените голови положения в Истанбул. До 15-20 минута "орлите" имаха поне 3-4 отлични ситуации за гол.

Двубоите с "фенерите" ясно демонстрират, че Лудогорец променя играта си. Под ръководството на Дерменджиев отборът е компактен, добре окомплектован и играчите спазват тактическата дисциплина. Снощи просто Дерменджиев надигра тактически Фенербахче.
Ако трябва да бъдем напълно откровени, трябва да споменем, че на "Хювефарма Арена" все едно гледахме други футболисти на Лудогорец. Забеляза се коренна промяна в голяма част от играчите. Недялков няма какво да го коментираме, тъй като е класа. Когато той е на терена разградчани стоят по съвсем различен начин както в атака, така и в защита.

Най-голяма промяна се забеляза у Фон Витри, Клод Гонсалвеш и Педро Нареси, които се отличиха с изключителна борба по терена и тактическа грамотност. Тримата покриваха своите зони и с малки изключения не оставяха празни пространства на звездите на Фенербахче. Гонсалвеш и Нареси спечелиха повечето единоборства и по този начин до голяма степен господстваха в центъра на терена, откъдето тръгнаха доста атаки на Лудогорец.

Ходът на Дерменджиев да пусне Якуб Пьотровски като плеймейкър се оказа много сполучлив. Пьотровски покриваше огромно пространство по терена и бе почти навсякъде. Именно от него тръгваха повечето опасни нападения, като направи впечатление, че търси празните пространства и, когато се наложи атакува и по крилата. В същото време бе доста полезен в защита, тъй като тича много и бързо се прибираше и уплътняваше своята зона. Попадението, което вкара, бе черешката на тортата.

Освен че промени игровият облик на отбора с поведението си преди, по време и след мачовете Георги Дерменджиев вдъхва спокойствие и увереност на своите подопечни. Ако някой си мисли, че като не крещи като обезумял на пистата и не напада играчите след мачовете, е мекушав, много се лъже. Напротив - Дерменджиев е много амбициозен, държи на дисциплината и се стреми да изстисква максимума от футболистите.