След като Лудогорец елиминира Цървена Звезда в третия предварителен кръг на Шампионската лига и продължи похода си в турнира на богатите, в сръбските медии се появи интересна разработка, която сравни българския шампион с тима на Барселона от времето, когато там се състезаваше легендарният Диего Армандо Марадона. Mozzartsport се върна назад в годините (сезон 1982/83), като напомни, че и испанският гранд постигна победа с 4:2 като гост в Белград, подобно на българския шампион.

Изданието отбелязва в свой материал, че стадионът на „звездашите“, популярен още като „Мала Маракана“, вече далеч не е онази непревземаема крепост, която е била в годините назад. Допълва се още, че тимове, с много по-нисък статут успяват да си тръгнат с успех и се добавя, че това поставя негативен отпечатък върху историята на тима.

Петричев: Те пяха, ние играхме

В разработката се сочи, че до скоро само състави като Милан, Борусия Мьонхенгладбах, Интер, Атлетико Мадрид и Андерлехт са успявали да си тръгнат с успех от ада на „Мала Маракана“, но се уточнява, че Звезда е инкасирал само три гола в повечето от тези случаи. Изключение прави една битка с Фиорентина, когато „виолетовите“ се налагат с 4:0.

Дерменджиев: Влязохме през парадния вход на Лига Европа, но искаме ШЛ

От друга страна, постижението на българския шампион е сравнено с това на Барселона от сезон 1982/83, когато при каталунците играе и аржентинската легенда Марадона. Испанците триумфират с 4:2, с какъвто резултат и разградчани се наложиха над сръбския си опонент в дома му.

Припомняме, че първата среща между Лудогорец и Цървена Звезда на „Лудогорец Арена“ завърши при 2:2 и след общ резултат 6:4, момчетата на Георги Дерменджиев продължават да мечтаят за групите на най-комерсиалната клубна футболна надпревара в Европа.