"Беше 2009 година, когато Алекс Фрай вкара два гола за ФК Базел в мач срещу ЦСКА София в турнира Лига Европа. „Бизнес както обикновено“ за дежурния голмайстор на Базел. 14 години по-късно Фрай се завърна в българската столица като треньор на "червено-сините" и би се радвал, ако отборът му успее да вкара топката във вратата на съперника поне веднъж в първия мач от плейофите, пише швейцарското издание "Блик" в коментара си за мача снощи.

Базел загуби от ЦСКА с 0:1 в София в първи мач от плейофа за групите на Лигата на конференциите, като швейцарският тим за пореден път този сезон показа, че има сериозни проблеми в завършващата фаза на играта.

"Базел отново не успя да вкара срещу скромен съперник, головата импотентност си остава големият проблем на отбора.  Анди Зекири е контузен, а новодошлият Брадли Финк все още не е готов за игра и това допълнително отслаби нападението на Базел.

Нещо повече: Както в първия мач срещу Брьондби, Базел пропусна 100% възможност за гол в София точно преди съдийския сигнал за край на първото полувреме. Лиъм Милар, идеално изведен от Фабиан Фрай, стреля право във вратаря, а след това опита да подаде топката на Ндойе, вместо сам да я бутне в опразнената врата", пише още "Блик".