Временният наставник на ЦСКА Даниел Моралес говори пред медиите преди заминаването на отбора за Швейцария, където утре вечер столичани ще се изправят срещу местния шампион в третия кръг от груповата фаза на Лига Европа. Според него една победа доста ще вдигне шансовете за излизането от групата, а изкуствената тревна настилка няма да окаже такова голямо влияние.

48 снимки

„Заминаваме както бе за мача с Рома – с амбиция отборът да играе добър футбол и да се справи добре. Има доста позитивни неща от мача с Рома. Видях един отбор, колективен дух. Този отбор трябва да показва постоянство с този дух. Това е третият кръг. Ако излезем победител от този мач, шансовете ни ще бъдат по-големи, но остават още 4 кръга и това ще ни даде основа да направим крачка напред, за да се борим за първите места в групата", започна той.

„Групата е голяма. Жеферсон остава тук, Митко (Евтимов) остава тук, другите са на линия. Занев го видях сутринта. Имах един разговор и той остава тук, за да се излекува по-бързо."

Относно подготовката за изкуствения терен в Швейцария:

„Тук не сме тренирали. Днес имаме тренировка. Да, по-различно е. Топката върви по-бързо. Всички тези момчета са играли на изкуствена трева. Днес с тази тренировка, не мисля че това ще е от голямо влияние. Да, предимство е за отбора, който е домакин, но ние трябва да се съобразяваме с изкуствената трева за утрешния мач.

За опасенията от контузии:

„Да, така е казано. Травми може да се случат навсякъде. Това е последно поколение трева, което УЕФА позволява. Не мисля, че това е голямо нещо, което може да ни повлияе в крайния резултат", заяви Моралес.

„Това е шампионът на Швейцария. Един отбор, който играе атрактивен, бърз футбол. Използва всички възможности на този терен, за да преодолее противника. Всеки мач е различен. Ние трябва да се приспособим", допълни още специалистът.