Адмира Вакер се намира в серия от три поредни срещи без отбелязан гол, а треньорът Ернст Баумайстер сподели, че отборът му се нуждае от специални свръхсили, за да може австрийците да отстранят ЦСКА.

Вицешампионът на България победи с категоричното 3:0 своя опонент в първи мач от втория квалификационен кръг на Лига Европа, а реваншът е в четвъртък 20.00 часа.

„Нуждаем се да запишем позитивен резултат. Ако постигнем нещо повече, то това ще бъде изненада. Нуждаем се от свръхсили, за да отстраним ЦСКА. Вярвайте, че ще опитаме, но мисията е много трудна. Последната загуба от Рапид Виена през уикенда не трябва да носи толкова негативи, тъй като се намираме в много ранен етап от сезона. Рапид бе много силен през първото полувреме, а ние имаме нужда от много корекции в играта си”, сподели Баумайстер пред австрийски медии.

Кирил Десподов вкара два на Адмира (29’ и 34’), а Мауридес отбеляза третото попадение за червените след точно реализирана дузпа в 38-ата минута.

Опитният наставник довери, че очаква много труден сезон за отбора на Адмира, след като годината стартира по лош начин за тима му. Освен лошите резултати, „адмиралите” страдат и от редица контузии на важни играчи. Фабио Щраус, Марко Саханек, Паскал Петлах и нападателят Саша Каладжич страдат от травми, но Баумайстер се надява те да се върнат възможно най-скоро, за да помогнат на отбора си през новата кампания. „Адмиралите” се намират в шест поредни мача без отбелязан гол, но треньорът се надява тази серия да се наруши срещу българския гранд. „След последните ни игри е важно да направим нещо по този въпрос. Това е ясно, че няма да продължава вечно, но трябва да реагираме бързо, за да не страдаме допълнително”.

Адмира Вакер и ЦСКА излизат във втория мач помежду си в четвъртък от 20,00 часа, а срещата можете да наблюдавате на живо по DIEMA SPORT, както и на дигиталната платформа PLAY DIEMA XTRA BG