Отговорните лица за социалните мрежи на Лудогорец и ЦСКА трябва да бъдат изключително внимателни с публикациите, когато става въпрос за мачовете на двата отбора в Европа. Това стана ясно от започнало дисциплинарно производство срещу азербайджанския тим Карабах.

100 снимки

"В съответствие с член 31, параграф 4 от Дисциплинарните правила на УЕФА днес е назначен инспектор по етика, който да проведе дисциплинарно разследване по отношение на изявленията, направени в социалните мрежи от служител на ФК Карабах. Информацията във връзка с това разследване ще бъде предоставена по-късно" се казва в официално съобщение на европейската футболна централа.

15 снимки

Не става ясно какво точно е публикувал служител на Карабах в социалните мрежи, което да е направило впечатление на УЕФА. Азерите са част от Група I на Лига Европа и след два мача имат две поражения. Те загубиха мачовете си срещу Макаби Тел-Авив (0:1) и Виляреал (1:3).

Антон Узунов
94 снимки

Според различни източници причина за разследването е жалба от Арменската футболна федерация, която е сезирала УЕФА за редица политически и антиарменски публикации от страна на служители от азербайджански отбори. По-конкретно става дума за публикация на пресаташето на Карабах Нуран Ибрахимов, който е публикувал в социалните мрежи призив за убийство на всички арменци. Малко по-късно публикацията е изтрита от профила на каспийския клуб.

64 снимки