Бившият футболист на Литекс и ЦСКА - Еуген Трика даде интервю пред румънското издание gsp.ro по повод предстоящия реванш между Сепси и българския отбор от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Първата среща в София завърши 2:0 за румънците. Трика заяви, че не би бил изненадан, ако ЦСКА отстрани носителя на Купата на Румъния, защото разполага с огромен бюджет от 16 милиона евро. 
 
„Бях на стадиона за първия мач в София и беше неприятна изненада за мен представянето на ЦСКА. Очаквах нещо съвсем различно. Сепси ми направи много добро впечатление. Отборът игра перфектно и в двете фази - когато имаха топката, знаеха какво да правят с нея. Освен това контраатаките създадоха доста проблеми на българите. Футболистите на Сепси играха смело, имаха голяма вяра в себе си! Не очаквах победа с 2:0", призна Трика.
 
Той добави, че е не е изненадан от треньорската смяна в ЦСКА.
 
„Нормално беше да има треньорска смяна в ЦСКА след този мач. Сега дойде Нестор Ел Маестро, треньор, който е бил в отбора преди, който знае каква е ситуацията в такъв клуб, играчите знаят. Мисля, че четвъртък в Сфънту Георге ще бъде съвсем различен мач. Когато се смени треньорът, играчите ще имат различно отношение. Между другото, играчите дори не стигнаха до 25 процента от фантастичната атмосфера, която създадоха феновете на стадиона", продължи бившият румънски футболист.
 
Според него обаче реваншът ще бъде много жежък за Сепси.
 
„Реваншът ще бъде различен, много по-труден за Сепси. Отборът трябва да е концентриран и да не изостава в резултата. ЦСКА е сила в България, голям отбор, с традиции, с история, с пари, с бюджети. Когато имаш бюджет от 16 милиона евро, нормално е да търсиш успехи. Бъдете сигурни, ЦСКА идва да спечели в Сфънту Георге и да се класира напред", каза още Трика.