Треньорът на състава на Торсхавн, който е следващият съперник на ЦСКА в Лига Европа - Якуп А Борг, призна, че той и неговите футболисти са празнували на маса с бири след всеки един преодолян кръг до момента във втория по сила европейски клубен турнир. 

За първи път в историята си скромният тим от Фарьорските острови преодолява три съперника в рамките на една квалификационна кампания, след като до момента бяха победени отборите на Сейнт Джоузеф (Гибралтар), Левадия (Естония), както и Дъ Ню Сейнтс (Уелс). Пред "Мач Телеграф" А Борг споделя, че той и неговите състезатели не получават почти нищо от заработеното като пари до момента. 

"След всеки исторически мач празнувахме всички заедно. Веселихме се на хубава маса, с по две-три бири", започна треньорът. 

"Играчите и треньорите вземаме нищожен процент от заработеното с класирането суми от УЕФА. Клубът взема почти всичко, което изкараме с играта си. Всъщност така и трябва да бъде, защото трябва да мислим как нашият клуб ще просъществува колкото се може по-дълго", завърши някогашният национал на Фарьорските Острови Борг. 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.