Навръх 50-годишния си юбилей Константин Папазов коментира очакванията си за предстоящия реванш между Левски и Хайдук от втория квалификационен кръг на Лига Европа. В интервю за Спортно шоу Гонг по Дарик радио баскетболния спец каза, че в момента повече от всякога „сините“ се нуждаят от късмет.

„Истина е, че като бях малък, на 50 години ми изглеждаше, че човек е стар. По страшно бе като правих любов с една дама, аз бях на 19, а тя скоро щеше да стане на 50. Мислех, че свършва светът. Сега обаче ми изглежда добре“, започна Папазов.

Хърватски журналлист: Хайдук не очакваше толкова силен съперник, отпадане сега ще е неуспех

„Намирате ме в Атина. Тук ще празнувам. Много гости са дошли, има тежка организация. 50 години са много дълъг период, а и аз съм доста динамичен. Имало е много незабравими моменти. Помня обаче само добрите. Имало е и лоши, те са свързани със смъртта на мои близки. Като изключим всички събития с най-важното – семейството – мисля, че трябва да благодаря на Гонг – за 15 февруари 2015 години. Имам някои успехи като треньор. Но това събитие на 15 февруари в „Арена Армеец“, по идея родена от Томислав (бел.ред. Томислав Русев) е нещо, което остава незаменимо. Не го давам за нищо на света“, продължи емоционалното си изявление Папазов.

Тити Папазов с амбиции да върне Левски в Европа

„Моя мечта е баскетболният клуб и футболният да са едно. Знам, че рано или късно ще стане и нещата ще се стабилизират. В последните години Левски има доста проблеми. Левски обаче е велик клуб. Ние сме на опашката на Европа, но ние също сме живи същества. Ще дойде момент, в който България ще е стабилна икономически страна и спортът ще има своето място. Има един отбор, една религия и тя над всичко. Видяхте какво направихме на националния стадион „Васил Левски“ на юбилея. Хора дойдоха от цялата страна на 15 февруари, да дадат по 10 лева да спасят отбора“, добави Папазов.

НКП на Левски до феновете: От вас зависи клубът да не пострада

Запитан за предстоящия реванш между Левски и Хайдук от втория квалификационен кръг на Лига Европа, Папазов обясни: „В четвъртък се молим на Господ. Имаме повече от всякога нужда от малко късмет. Видяхме как в 13-ата секунда голът на Мапуку взриви феновете. Левски има критични фенове, но и тях ги боли. Смея да твърдя, че Левски е най-обичаното нещо в тази държава. Аз вярвам много – трябва ни обаче малко късмет. Днес като ми честити Райко се сетихме за гола на Емил Ангелов-Бабагинда срещу Динамо Букурещ, тогава никой не знаеше какво предстои. Повече от всякога Левски има нужда от Божия помощ. Сега, ако отборът не може да се класира, огромната вина ще бъде наша, защото феновете няма да сме на стадиона“, завърши Тити Папазов.