ФК Рига е първият съперник на ЦСКА в европейските клубни турнири. Това отреди тегленият жребий за първия предварителен кръг в Лига Европа.

Историята на тимът от столицата на Латвия е доста кратка, но за сметка на това много успешна. Тимът от Рига е основан само преди 4 години - през 2014, а реалното си съществуване започва през 2015 след сливането на два други отбора от Рига - Карамба и Динамо. През дебютния си сезон тимът играе във второто ниво на местния футбол под името Карамба/Динамо. Промоцията е спечелена безапелационно - 27 победи и само 3 равенства.

След влизането в елита тимът сменя името на ФК Рига. Оттам нататък следват два много успешни сезона - през 2016-а като новак отборът е пети и губи финала за Купата на Латвия. През 2017-а отново губи финала за Купата, но вече е трети на 37 точки и така си осигурява участието в Европа. Мачовете с ЦСКА ще са и евро дебютът на тима.

В настоящия сезон Рига е на пето място с 19 точки от 11 мача - 6 победи, 1 равенство и 4 загуби. Именно и във факта, че сезонът в Литва върви с пълна сила се крие и известно предимство за съперника на ЦСКА, който е в игрови ритъм.

Тимът играе своите мачове на стадион "Сконто", който е с капацитет 9100 души, но рядко успява да го напълни. Титулярният екип на отбора е в светлосиньо, а резервният е с раета в бяло и синьо. Треньор на тима от януари насам е македонецът Гоце Седлоски, а сред играчите има четирима украинци, руснак, естонец, камерунец, сърбин, черногорец и играч от Сиера Леоне.