Капитанът на Лудогорец Светослав Дяков даде специално интервю от Турция за Спортно шоу Гонг. В него той разказа за подготовката на отбора, както и за впечатленията си от съперника в Лига Европа – Милан.

„Радващо е, че сме здрави. Отборът работи добре. Контролите са част от нашата подготовка. Ние работим, доста тежки са тпенировките и мачовете. Но пък нещата се получават.”

„Това е първата ни подготовка под ръководството на Димитър Димитров-Херо. Разбира се, че е по-различно. Всеки треньор си има специфични изискавания. Натоварванията са нормални, мога да кажа. Нито прекалява, нито сме дошли на почивка тук. Всички момчета си вършат задълженията и нещата вървят по план. Има още доста работа да свършим до края на лагера.”

„Ако кажа, че резултатите в контролите не са важни, може би ще излъжа. Но не са те най-важното, което трябва да се свърши тук. В тренировките и в мачовете трябва да изчистим грешките, които правим. За всеки е хубаво, когато печелим срещу реномирани съперници, но нашата цел са мачовете с Милан и първенството, така че трябва да гледаме малко по-надалеч.”

„Твърде скоро дойде новият полски нападател, аз съм направил само две тренировки заедно с него. След като е привлечен в отбора, значи е футболист с качества и ще помогне. В нашия отбор има много силни футболисти, надявам се и той да е такъв.”

„Все още нашият отбор не гледа организирано мачовете на Милан. Това е отбор, който се дава често по телевизията. Предполагам всеки от нас се интересува какво му е състоянието. След като наближат мачовете, ще започнат доста по-внимателно да следим изявите на Милан.”

„Милан не започна добре сезона.  Лека-полека започват да намират своя ритъм. В последните мачове намирам съживяване при тях. Нее този Милан, който всички сме свикнали да гледаме, но е отбор с качества, безспорно. Направиха скъпа селекция, взеха качествени футболисти. Рано или късно ще заиграе това, което приляга на този отбор. Лека-полека Милан се вдига. Ще ни бъде трудно срещу този гранд, но ще се пробваме.”

„Милан е един отборите, които са добре дошли като стил за нас. Това е отбор, който играе футбол, самото му име подсказва това. Няма как само да ритат топката напред. Подават си топката, но оставят и съперника да играе, оставят пространства. За нас беше добър жребий, ние можем само да спечелим от тези мачове, нямаме какво да губим.”

Накрая Светльо Дяков определи като равностойна групата за Лигата на нациите, в която попадна България – заедно със Словения, Норвегия и Кипър.