Строги мерки за сигурност ще предприемат домакините от Осиек за днешната среща с ЦСКА. Двубоят е под мониторинг на УЕФА, откъдето са изпратили отговорник по сигурността да съблюдава организацията на мача. От своя страна хърватите пък са твърдо решени да не допускат отново случилото се с полските фенове от Погон (Шчечин) и няма да позволят достъп на армейски привърженици на стадиона, като същевременно ще бъде засилен и пропусквателния контрол на входовете на града.

Напомняме, че към момента УЕФА не разрешава гостуващи фенове на мачовете от клубните турнири, позволявайки на домакините да ползват за свои нужди пет процентния капацитет на стадиона, полагащ се по наредба за гостуващата публика. На специална среща по проблемите на сигурността, местните органи на реда обясниха, че ще спазват безкомпромисно законите и призоваха всички да са благоразумни и да се съобразяват с мерките за сигурност.

Стадион "Градски врът" отговаря на всички изисквания, за да приеме тази вечер в 22:15 часа двубоя от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите между Осиек и ЦСКА. Делегатът на срещата - Вилмос Шабо от Унгария, инспектира за последно съоръжението и обяви това на виртуалната техническа конференция преди важния сблъсък. Стадионът бе адаптиран спрямо всички изисквания на УЕФА за провеждане на футболни срещи в условията на пандемията от коронавирус.

ЦСКА ще играе в изцяло черен спортен екип, а футболистите на Осиек ще бъдат в титулярната си синьо-бяла екипировка.

Четиримата съдии на евромача са от Шотландия - Доналд Робъртсън (главен), Франсис Конър (първи асистент), Дъглас Потър (втори асистент), Андрю Далас (четвърти), а Албано Янку от Албания ще изпълнява функциите на съдийски наблюдател.