Старши треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев коментира нулевото равенство между неговия тим и словенския Марибор в първи плейофен сблъсък от Лига Европа.

Лудогорец надигра своя съперник, но така и не съумя да реализира попадения.

„От играта съм доволен. Играха добре, това което не ни достигна е да вкараме гол Имахме ситуации, но техният вратар се превърна в герой. Има и втори мач, 0:0 не е лош резултат. Ако вкараме там, ще ни бъде лесно. Ако днес нямахме късмет, надявам се да имаме в реванша. Някъде късмет, някъде нямахме добро отиграване,  много са нещата. Отборът се стара, не дадохме шанс на Марибор с епизодичните контраатаки да застрашат вратата ни. Хубавото е, че има втори мач”, коментира Стоев.

„Не използвахме достатъчно фланговете. Отборът на Марибор се затвори на 30-ия метър. Трудно е да минеш вал от трима футболисти, ако атакуваш през центъра. Едно от изискванията бе футболистите да шутират, когато има се отвори възможност пред наказателното поле. Затова стреляхме толкова много, за съжаление през второто полувреме по-малко”, допълни още той.

„Не ползвам за първи път тандема Швиерчок - Кешеру. Не е нещо ново, използвам ги вече четири пъти. Нормално е техният треньор да се опитва да вкара напрежение в нас след този мач, това са нормални неща. Засега това, което мога да кажа е, че шансовете са 50:50 и няма фаворит”, завърши специалистът.