Наставникът на Марибор Дарко Миланич изрази своето задоволство от постигнатото 0:0 като гост на Лудогорец в първи мач от плейофите в Лига Европа. Сръбският наставник поздрави вратаря си Кенан Пирич за вдъхновяващо представяне, след като  17 от общо 28-те изстрела попаднаха в очертанията на вратата.

„Със сигурност сме доволни от резултата срещу такъв качествен отбор. Още повече, че в последния половин час бяхме с човек по-малко. В последния половин час имахме инициативата. Доволни сме”, заяви Миланич пред DIEMA SPORT.

„За съжаление в предишните мачове вратарят ни Кенан Пирич показа някои несигурни прояви. Тази вечер обаче се реабилитира и беше отличен. Със сигурност е с основна заслуга за този резултат.”

Миланич не пропусна да се отнесе с по-строг тон към дясното крило Дино Хотич, който в 58-ата минута остави тима си с човек по-малко.

„Дино Хотич трябваше да избегне втория жълт картон. Трябваше да действа по-предпазливо, след като беше наясно, че при още един жълт картон ще бъде изгонен.”

„Не би било реалистично да играем по-друг начин срещу отбор като Лудогорец. Постигнахме този резултат с тази игра. Възнамеряваме да играем по същия начин и в реванша.”

„Повтарям мнението си от вчера – Лудогорец е фаворит, но във футбола и в спорта като цяло невинаги този отбор, който е по-добър, побеждава всеки път. Пожелаваме си отборът, който ще са класира за следващата фаза, ще бъде тимът на Марибор”, завърши Миланич.