Наставникът на ЦСКА Стойчо Младенов бе повече от доволен след триумфа на отбора му с 3:0 над Виктория Пилзен. Така българският тим ще играе в групите на Лига на конференциите.

Младенов отличи, че се е върнал „армейският дух” и се радва за себераздаването от всички футболисти в хода на срещата с чехите.

Антон Узунов
74 снимки

„Малко повече не видяхме от това, което казах, но 100% показаха армейски дух, за който говорихме цялата седмица. Характер на победител и те го показаха през всички 120 минути. Благодаря им за поведението, иска ми се всеки мач да е така. Всичко ще бъде нормално, ако продължаваме така. Мисля, че това което бяхме запланували като стратегия се изпълни на 120%. Нямаме дълбочина в състава, имаме болни и контузени. Нямаше как да заменим крилата и принудихме Ахмедов да играе като такъв. В следващия момент изгониха Кайседо и се прегрупирахме, за да затворим противника по фланговете. Там се справихме, така че поздравявам момчетата още веднъж”, каза Младенов.

„Не трябваше да играем ва-банк, защото имахме минути пред нас. Чакахме момента да вкараме втори гол, след което най-добрият ни играч – 12-ият, ни помогна да победим. Това са нашите фенове”, коментира Стойчо.

„Имах много правилна преценка преди започването на мачовете с Виктория. Имат равностойни играчи, може да се освежат с дълбочина и да дадат положителна промяна на терена. Хваля моите играчи, тъй като показаха мъжество. Армейският дух се завърна в ЦСКА. С подкрепата на феновете и времето ще прибавяме класа с нови попълнения, от които имаме нужда”.

„Без значение са противниците, всяка една точка ще бъде успех за нас. Работим върху това, тъй като имам на разположение цели 2 години да изградим отбор, който ЦСКА заслужава. Надявам се и мисля, че ще свършим работа. Има новини за Антов, но не съм аз човекът, който трябва да ги каже. Има ръководство, което ще информира как ще действа. Аз съм дал моята дума за него още с влизането ми в ЦСКА, че Антов и връщането му тук е грешка, защото „убиваме” още един талант, който трябва да се развива”, завърши Младенов.