Наставникът на Черно море Никола Спасов и отборът му са в настроение преди дебюта в Европа този сезон срещу Динамо Минск. Двата тима се срещат във втория квалификационен кръг на Лига Европа в четвъртък от 20:00 часа. 

Според треньора на варненци, най-важното е отборът му да се представи добре, защото всички са в добро състояние, макар да им трябва още време за подготовка. Единствената лоша новина е контузията на Бакари. И въпреки това, нито той, нито играчите му се страхуват от беларуския съперник. 

"И аз, и футболистите сме в много добро настроение, надявам се, че ще се представим достойно. След това вече всичко останало ще си дойде на място. Условията в Разград са перфектни, чувстваме се като у дома. Всичко е много приятно, очаквам да сме в добро настроение и след мача", сподели Спасов пред Diema Sport. 

"Състоянието на отбора си мисля, че е добро. Естествено е, че не сме в оптимално състояние, имахме малко време за тренировки,малко почивахме. Най-неприятното, което можеше да ни се случи е травмата на Бакари, тя стана пет дни преди мача. Тя понижи настроението ни, но това отминава, адаптираме се." 

"Всички футболисти са добре подготвени, само новите са позакъснели с подготовката. В игрово отношение играхме малко контроли и затова имам леки притеснения. С оглед важността на мача, вярвам, че момчетата е преодолеят моментното си състояние. Трябва да надхвърлим възможностите си, за да елиминираме противника." 

"Гледах няколко мача на Динамо Минск, имат си състав, в напреднал стадий на първенството са. Обигран отбор са, добре подготвени, силни физически, дисциплинирано играят. Определено са в добро състояние, в това отношение имат предимство. Но в никакъв случай не ме плашат." 

"Ние също си запазихме състава, момчетата са готови на всичко. Сигурен съм, че ще се раздадем максимално и при всички положения ще се представим достойно. Това е най-важното", сподели още Спасов. 

Той говори и за очакванията си за предстоящия сезон в А група. Старши треньорът на Черно море смята, че предстоящата кампания ще е с много изравнени сили и ще предложи оспорвани мачове. 

"Нямаме поставена цел за призови места в първенството. Ние сами си ги поставяме, а и искаме във всеки мач да играем силно и да побеждаваме. Това са неща, които непрекъснато преследваме. Няма такова напрежение в отбора от поставени някакви високи цели." 

"Действително можем да бъдем сред първите шест. Всички отбори са много равностойни, всеки може да победи всеки. Първенството ще е много интересно, много трудно може да се предвиди каквото и да било. Много добри футболисти се концентрираха в тези десет отбора и ще е много оспорвано", завърши Спасов.