Старши треньорът на Лудогорец – Анте Шимунджа, остана доволен след победата с 2:0 над ХИК Хелзинки и заяви, че „орлите“ ще се борят до последно за второто място с Рома.

„Разбрахме се с момчетата преди мача, както и преди началото на груповата фаза, че искаме да играем. Това означава, че в Европа трябва да си много агресивен и концентриран през всички 90 минути, това беше ключово днес“.

12 снимки

„Трябва да можем да жертваме всичко, показахме колко са ни важни трите точки. Имаме седем точки, а Рома има четири, говорим вече за математика, трябва да запазим тази разлика, ако искаме да продължим в Лига Европа, но ще играем мач за мач“.

„Трябва да си починем, докато дойде следващият мач. Срещу Бетис ще играем у дома, знаем испанците как играят, трябва да бъдем на много високо ниво, ако искаме да вземем нещо от тях“.

95 снимки

Шимунда коментира и защо Кирил Десподов е останал резерва през целия двубой.

„Десподов изигра много мачове в последно време, не се подготви достатъчно добре за срещата, беше уморен и стегнат. Това беше добър момент, в който да си почине, иначе можеше да се контузи. Същата ситуация беше и с Витри, но имаме страхотен състав и всеки може да покаже качества“, каза Шимунджа.