Футболистът на ЦСКА Рубен Пинто коментира предстоящите мачове от третия квалификационен кръг на Лига Европа между Ботев и Маритимо. 25-годишният полузащитник предупреди сънародниците си, че двубоите с пловдивчани няма да са лесни, като говори за силните страни на „канарчетата“, както и за футбола в България като цяло.

„Футболът в България е тежък! Тук на играчите им харесва да са винаги агресивни...независимо дали са с топка в краката. Маритимо следва да е наясно с тези неща“, сподели Пинто.

„Ботев е един от добрите отбори в България. На тях има харесва да излизат от рамките, притежават и бързи и технични играчи. Маритимо трябва да вземе мерки за тези неща. В Ботев играят двама бразилци, които са добри – Фернандо Виана и Фелипе. Също така мога да изтъкна Неделев“, добавя Пинто, който също така обясни, че Ботев е от клубовете, които притежават своя идентичност.

„Маритимо ще влезе в мача като лек фаворит, но няма да е лесна елиминация“, обясни за финал Пинто. 

Двубоят Ботев – Маритимо е тази вечер от 20.30 часа и можете да следите развитието му минута по минута в GONG.BG, да гледате в GONG PLAY и по телевизия DIEMA SPORT, както и да слушате по Дарик радио.