„Мисля, че сме готови, но естествено, че този, който ще определи това е теренът. Всички, които са тук са здрави. Които не са здрави, не са тук. Мисля, че това е един много важен мач, важен етап. Аз в моята кариера съм имал щастието да играя много такива етапи във футбола. Тези мачове имат съвсем друг вкус. Още сутринта, когато видях самолета с шаловете на Левски това говори, че мачовете в Европа са различни от националните”, коментира старши треньорът на Левски Делио Роси на официалната пресконференция преди двубоя с Вадуц от първия предварителен кръг на Лига Европа.

Срещата е на 11 юли (сряда) от 18.45 часа и ще може да бъде проследена с GONG.BGPLAY DIEMAXTRA, по DIEMA SPORT, както и на честотите на Дарик радио. 

„Всичко зависи от нас. Ние сме всички сме нащрек, готови. Още повече, че в миналото първенство в края доста се потрудихме, за да стигнем до тези мачове и се надявам, че след като изиграем тези два мачове, ще преминем в следващата фаза”, каза още Роси.

На въпрос кой ще е на вратата на Левски в утрешния мач, италианският специалист отговори: „Един от тримата вратари, които доведохме.”

За съперника на Левски треньорът Делио Роси заяви: „Те са променили повече от 10 състезатели в състава си. Играят по различен начин в сравнение с миналата година. За фаворити трябва да говорим на Германия, Аржентина, Португалия, Испания. В тези състезания зависи много и как един отбор влиза в тях. Видяхме, че на Мондиала отборите, които имат състезатели, играли по 70 мача, не постигнаха успехи. Може би, ако първенството беше през септември нещата щяха да са различни. За фаворити можем да говорим само на терена. Тогава се разбира кой е фаворит и кой се представя по-добре .”

„Те имат двама външни нападатели, които са много бързи в атаката. Играят 4-3-3 и със сигурност работят добре отзад, това се вижда. Това е отбор, който се защитава с всички състезатели и всички атакуват. Както и друг път съм казвал - зависи от тях, но зависи най-вече от нас. Видях противника, но искам да видя как моите футболисти ще изиграят този мач”, коментира още Роси и добави:

„Нека да говорим за този мач и да не водим разговори за други неща. Нека говорим за тези, които са тук, а не за тези, които ги няма. Да не говорим за Холмар и Паулиньо. Всички останали разговори ще ги проведем след този мач.”

Делио Роси

източник: LAP.bg