Старши треньорът на Левски Делио Роси заяви, че отборът трябва да е по-свеж до старта на официалните мачове, а в днешната контрола срещу Олександрия си е проличало, че играчите са още тежки след подготовката.

Левски победи украинския Олександрия с 1:0 и записа втора победа от трите контроли, които изигра.

"Спечелихме и първата си контрола. Помните само като загубим, но не и като печелим", напомни с усмивка Делио Роси.

"40 минути ние успявахме да поддържаме дистанцията. И доста неща направихме за 40 минути. След това започнахме да удължаваме и разширяваме отбора и не успяхме да намерим доброто разстояние между звената", коментира още Роси и продължи:

"Но наистина днес изиграхме първия сериозен приятелски мач срещу един отбор със сигурност по-напред в подготовката от нас и силен физически. Днес исках да дам достатъчно време на някои футболисти, за да видим докъде сме стигнали. Още сме тежки. Трябва да сме по-свежи."

Попитан дали тимът е готов за евротурнирите, италианският треньор отговори: "Ако не дойде някой друг, значи това е отборът."

А на въпрос дали се чака ново попълнение, Роси отвърна: "Този въпрос трябва да го отправите към клуба."

"Холмар, както всички, които бяха на Мондиала, има право на 2 седмици почивка. След това като дойде трябва да започнем тренировки с него. Мисля, че по-скоро от един месец, месец и нещо няма да бъде на разположение", обясни Делио Роси за исландският национал Холмар Ейолфсон.

"Бих искал да дам възможност на някои момчета да отидат да играят някъде, но и ние също трябва да играем. Защото, ако не дойдат нови футболисти, а дам всички, които имаме, ще остана с 11 човека", сподели старши треньорът на Левски.