Звездата на Левски – Роналдо, даде специално интервю за предаването „Домът на футбола“ по DIEMA SPORT, в което сподели големите емоции след драматичната победа над Апоел Беер Шева миналата седмица, където той отбеляза победното попадение.

Бразилецът сподели и очакванията си от предстоящия първи сблъсък срещу германския Айнтрахт Фронкфурт в плейофите на турнира Лига на конференциите, като обеща, че отборът ще изиграе велик мач, а самият той ще отбележи нов важен гол.  

Startphoto.bg
30 снимки


„Здрасти, много съм добре, всичко е наред“, започна Роналдо на български език.

„О, със сигурност голът срещу Апоел в последната минута. Това е най-важният гол, който съм отбелязал и, който ми е донесъл най-много радост в живота. Това, разбира се, е докато не дойде следващият подобен гол, който ще вкарам“.

LAP.bg
51 снимки

„И двата начина на изразяване на радост са страхотни. Все пак са свързани с двама от най-великите футболисти на нашето време. Конкретно за радостта след попадението срещу Апоел, може би го направих, защото публиката беше готова за нещо подобно и тя търсеше момента, в който ще чуе така специфичното „Суу“.

„Феномена, разбира се, все пак е бразилец. Знаете каква кариера и успехи постигна той във футбола. Така че, по-скоро, изборът ми пада върху феномена Роналдо“.

„Отново ще празнувам като Кристиано Роналдо, защото публиката го харесва и е готова да извика силно „Суу“.

Startphoto.bg
26 снимки

„С Божията помощ се надявам да вкарам още голове. Успях срещу Шкупи, реализирах и срещу Апоел. Ето сега, феновете имат моето обещание – ще направя всичко възможно, за да отбележа и срещу Айнтрахт. Дано да се сбъдне“.

„Много съм щастлив за тези моменти, но трябва да ви уверя, че целият отбор е отговорен за тях. За това тренираме, готвим се и нещата се получават. Този мач с Апоел, този гол е една незабравима емоция. Един много приятен, но сега следва нов мач и то срещу Айнтрахт. Не само очаквам, но съм убеден, че ще изиграем един голям, велик мач. Много тренираме, много добре сме подготвени и има всички предпоставки да изиграем голям мач. Ако спазим тактическите указания, идеи, изискванията на треньора и нещата, които правим на тренировка и нещата, които си говорим между нас, съм сигурен, че ще излезем с положителен за нас резултат. В това ви уверявам. Трябва да бъдем концентрирани в двата мача. Това е най-важният двубой за нас. Не знам точно как ще играем, но със сигурност ще бъде по начин, по който ще търсим победата от първата минута“.

„При нас също има напрежение и очаквания. Ние също мечтаем за победен двубой. Това са мачовете, в които можеш да блеснеш, да покажеш на какво си способен. Срещу такива съперници се израства и става голям играч и ние имаме нашите вълнения“.

LAP.bg
87 снимки

„С нетърпение очаквам пълния стадион. Това ще бъде нашата допълнителна мотивация. Все още не съм играл на пълен национален стадион, но знам какво представлява. Но пък знаем какво се случва, когато „Герена“ е пълен. В нашия дом ние определяме правилата. Очаквам и същата атмосфера на Националния стадион. Знам, че ще бъде така. С нетърпение го очаквам“.

„Видимо е, че при Николай Костов има промяна в начина ни на игра. Станимир Стоилов и Николай Костов са големи треньори. Очевидно двамата са с различни разбирания за играта, но и двамата имат едно общо нещо – това е, че искат ние футболистите да изпитваме наслада от играта и да даваме максимума от себе си. И двамата имат принос за това, което постигаме в момента“.

Startphoto.bg
95 снимки

„Всичко в България, в София, в клуба и най-вече отношението на публиката ме кара да се чувствам по невероятен начин. Левски е най-големият клуб и ние футболистите много добре осъзнаваме това. Знаем и историята и лично аз съм много горд, че съм част от Левски“.

„Когато съм се родил най-големите футболисти по това време са били Феномена Роналдо и Роналдиньо. Дали мода, дали любов към футбола, но решението тогава го е взел брат ми“.

„Левски за мен е живот, надежда, любов. Начин на живот, всичко това“, заяви Роналдо.