Докато Лудогорец е в Тбилиси за мача с Торпедо Кутаиси от плейофите в Лига Европа, ръководството полага последните щрихи върху поредния трансфер. Който изглежда и че ще се окаже доста скъп, поне за българските стандарти. Става въпрос за привличането на бразилския нападател Жуниор Брандао. 

За сделката призна вицепрезидентът на досегашния клуб на футболиста Атлетико Гояненсе - Адсон Батиста. А изданието DM Deportes разкрива и финансовите параметри на сделката, твърдейки още, че голяма роля за нея има главният мениджър на разградчани Пауло Аутуори. Според медията, разградчани ще платят 1.5 млн. евро на бразилския клуб за подписа на нападателя. А самият Брандао ще получава равностойността на 100 хил. лв. месечно като заплата. Това е 24 пъти увеличение на досегашното му възнаграждение. 

Но именно с тези изгодни лични условия българският шампион е успял да надцака не кой да е, а южноамериканския гранд Сантос, който в продължение на почти месец безуспешно се е опитвал да го договори. Очаква се играчът да пристигне в България в четвъртък вечерта или най-късно в петък, за да мине медицинските прегледи и да подпише договора си. 

"Дойдох в Гояненсе, за да работя и точно това ми се удаде като възможност. Мисля, че се справих много добре и в крайна сметка това ми помогна да осъществя мечтата си. А аз винаги съм мечтал да играя в Европа. И сега това ми се случва, за което искам да благодаря на всички в клуба", сподели Жуниор Брандао на изпроводяк.