Шампионът Лудогорец допусна единствената си загуба от подготвителния лагер в Австрия, след като отстъпи на Динамо Киев с 1:2 в последната си проверка преди да се завърне в България. Разградчани играха цяло второ полувреме с човек по-малко след като в края на първата част Козмин Моци бе изгонен заради червен картон, който му бе отсъден заради разправии с главния рефер.

Двата тима нямаха много чисти голови положения, а в края футболистите на двата тима се изнервиха от някои груби прояви и прехвърчаха искри между съперниците. За българския шампион се разписа Джонатан Кафу, а за Динамо точни бяха Буялский и Беседин.

Разградчани победиха Макаби Хайфа с 2:0 само преди ден в друга проверка от лагера в Австрия, а преди това записаха успехи над Славия Прага (2:1), над шампиона на Грузия - Динамо Тбилиси (3:0) и направиха реми срещу Динамо Москва (1:1).

Лудогорец и Динамо Киев се „захапаха“ още в началото на двубоя, разменяйки си два бързи гола. Украинският шампион поведе във втората минута, след като Витали Буялский бе изпуснат от защитата на разградчани и прехвърли Владо Стоянов за 1:0 в полза на Динамо.

Само минута по-късно обаче разградчани изравниха с гол на Джонатан Кафу в третата минута. Кафу напредна отлично още в ответната атака на българския шампион и реализира за 1:1 след като бе отлично изведен с хубав пас от Марселиньо.

Лудогорец можеше да излезе напред в резултата в 10-ата минута, когато Марселиньо получи от Дяков и стреля, но не успя да преодолее стража на Динамо.

В средата на първата част украинците на два пъти пробваха удари към вратата, пазена от Владо Стоянов, но без успех, а в 35-ата минута това направи и Марселиньо, чийто изстрел бе спасен от Шовковский.

В края на първото полувреме в рамките на малко повече от десетина минута Козмин Моци получи два жълти картона и съответно червен, заради пререкания със съдията на срещата.

На почивката стана ясно, че Лудогорец няма да може да го замени с друг футболист, каквато практика има в подобни контроли.

ВИЖТЕ КАК СЕ РАЗВИ ДВУБОЯТ МИНУТА ПО МИНУТА

След почивката и двата тима имаха своите шансове, като в 58-ата удар на Гладкий мина над вратата на Владо Стоянов, а в 67-ата Йордан Минев пропусна добра възможност за попадение за Лудогорец.

За сметка на това Динамо Киев поведе с гол на Артьом Беседин, който реализира в 72-ата минута след като засече топката в наказателното поле на българския тим. Три минути по-късно Очигава стреля към вратата на Лудогорец, но Владо Стоянов се намеси навреме и спаси.

Най-добрият шанс за изравняване за Лудогорец бе в 85-ата минута, когато Джонатан Кафу бе задържан на границата на наказателното поле и последва фаул за разградчани.

Марселиньо стреля право в стената, а Вандерсон също не успя да насочи добре отскочилата топка и така разградчани пропуснаха тази отлична възможност да изравнят.

В края нервите взеха връх и в 87-ата се стигна до спречкване между играчите на двата тима. Гладкий се сдърпа с Натанаел, а след това и с Вандерсон. Страстите обаче бяха овладени бързо и мачът продължава.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ МАЧА

Стартовият състав на Лудогорец: Владислав Стоянов, Йордан Минев, Игор Пластун, Козмин Моци, Натанаел, Светослав Дяков, Лукас Саша, Марселиньо, Джоди Лукоки, Вандерсон, Джонатан Кафу.

Стартовият състав на Динамо Киев: Олександър Шовковский, Павло Лукянчук, Никола Морозюк, Виторину Антунеш, Евген Селин, Серхий Сидорчук, Виталй Буялский, Дерлис Гонсалес, Валерий Фьодорчук, Артем Хромов, Жуниор Мораеш.