В Хайдук търсят помощ отвсякъде, за да научат силните и слабите страни на Левски и да търсят отстраняването на българския отбор в битката помежду им от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Сега те се обърнаха дори към наставника на Сутиеска Никола Ракойевич. 

От Хърватия: Левски скача за много пари срещу Хайдук

Черногорският специалист не успя да направи нищо срещу "сините" в първия квалификационен кръг, но сподели впечатленията си къде те са най-силни, в кои аспекти играта им куца, както и къде хърватите имат предимство, поне според неговите наблюдения. 

"В Никшич Левски игра коренно различно, отколкото в София. На свой терен те имаха уникална подкрепа от трибуните, това ми направи най-голямо впечатление, там атмосферата беше фанатична. Голямо предимство за Хайдук ще е, че в реванша няма да играе срещу тези фенове. Ние отпаднахме, защото бяха уплашени в първото полувреме на мача в София."

В Сплит: Спас Русев платил 500 000 за Рошу

"В реванша обаче имаха само една промяна, но играта им беше различна. Вутов не се появи на терена, а там беше Ангелов. Имаха само един чист нападател в първия мач, а във втория Адениджи, Нар и Мапуку бяха пратени напред. Точно Мапуку е много неприятен за опазване. Той е ключът на Левски за организацията в атака."

"В същото време, Хайдук трябва да внимава много за провокациите от негова страна, опитва се да изкарва много фаулове, стреля от всяка позиция. Обаче няма въздух за повече от 60 минути, но през това време е много опасен. Освен Мапуку, другата голяма опасност се крие в лицето на Прохазка."

"Сините" с мощно "Ние сме Левски София" в Сплит

"Точно този словак е ключът за организацията на играта на Левски. Той стреля опасно от дистанция, отнема топката. Той може да опъне мрежата от 25-30 метра, така че Хайдук трябва да опази тази своя зона и да не позволява празни пространства в нея. Но този отбор има и много слабости."

"Например, левичарите в състава им са само двама - Вутов и Горанов. Най-големите шансове на Хайдук ще са по дясната част на нападението им, лявата част на отбраната на Левски. И в двата мача Горанов не ми направи никакво впечатление. Затова най-хубавите ни шансове дойдоха от неговата страна. И двамата им бекове не са впечатляващи. Горанов и Цветкович не играят в атака, колкото и да им се иска, а си пазят зоните."

Митов направи две рокади в групата на Левски

"Централните им защитници Яблонски и Пиргов не са особено бързи, Хайдук може да използва бързи нападатели и извеждащи подавания. Яблонски е силен в играта с глава, винаги е на точното място, дори отби две топки от голлинията. В защита са много тромави. Не знам обаче как ще е с новите попълнения, които добавиха."

"Ако трябва да обобщя впечатленията си, най-силното нещо на Левски е публиката. Заради нея направихме три грешки за едно полувреме в първия мач и загубихме всичко още тогава. Фанатичната подкрепа и пробивите по крилата ни пречупиха. Но в Черна гора ни затрудниха само веднъж с един пряк свободен удар. Не знам как е Хайдук, но мисля, че е много по-добър от Левски."

Сираков с Левски в Сплит

"За нашите момчета това бяха първите им мачове в Европа, докато тези на Хайдук имат много повече опит. Левски е славен само на хартия, вече не са на това ниво. Моят съвет към Хайдук е да започнат да ги атакуват веднага. Само да се опазят от Мапуку, защото е много опасен, но пък хич не е бърз. Обаче е много техничен, въпреки че е много голям и едър", сподели анализа си Ракойевич и заключи: 

"Хайдук е фаворит! Желая само и единствено успех на този отбор, искам да продължи напред, за да отмъсти за нас", сподели треньорът и накрая говори за феновете на Левски. "Те са едни от най-неприятните противници в цяла Европа. В Никшич дойдоха 500-600 души, търсеха само проблеми из града, а на стадиона бяха на ниво. Доста са шумни, подкрепят отбора си, пеят силно", обобщи Ракойевич. 

В Левски тайно мечтаят за групите на Лига Европа

И накрая изданието "Слободна Далмация" изкара трите точки, които ако бъдат спазени от Хайдук, гарантират отстраняването на Левски, поне според специалиста: 

1. Мапуку и Прохазка са най-опасни и трябва да бъдат опазени.

2. Шансовете за Хайдук ще са по десния фланг на нападението и левия фланг на защитата на Левски.

3. Стоперите Яблонски и Пиргов не са бързи, могат да бъдат преодолени от бързи нападатели.