Хайдук Сплит ще обърне специално внимание на Жуниор Мапуку в предстоящите мачове от втория квалификационен кръг на Лига Европа, заяви капитанът на хърватите Зоран Нижич. Той обясни, че отборът е гледал двата мача на "сините" срещу черногорския Сутиеска Никшич (3:1, 0:0), като най-силното звено на Левски е атаката. Нижич обаче подчерта, че Хайдук е по-добрият отбор и ще търси победа на нула в Сплит.

Поздрави на Удинезе: Томашич и Боримиров се събраха

"Гледахме мача на Левски в Никшич. Не беше нещо специално откъм игра, но това няма да ни заблуди. Левски стигна до добър резултат още в първата среща и имаше солиден аванс преди реванша. Опасни са най-вече в атака. Имат един футболист - Мапуку, на когото ще трябва да обърнем специално внимание. Вярвам, че сме по-добрият отбор и ще докажем това още в първия мач. Целта ни е да спечелим, без да допуснем гол", каза той.

От Хърватия: Левски скача за много пари срещу Хайдук

"Това е нов сезон и ние не живеем със старите успехи. Искаме да направим нова крачка напред. Надявам се да стигнем до групите на Лига Европа, възможно най-далеч в турнира и да бъдем в битката за титлата в Хърватия. На първо време обаче сме концентрирани върху Левски. Знаем колко много значат тези мачове за клуба, за феновете и за града като цяло. Знаем какво се изисква от нас и как да го направим", добави Нижич./БТА