Атлетик Билбао ще бъде подкрепян от свои фенове в гостуването на Лудогорец в Лига Европа, пише "Мундо Депортиво". Двата отбора ще се срещнат на 7 ноември на "Хювефарма Арена" в двубой от основната фаза на турнира. 
 
Първоначално излезе информация, че клубът е наказан от УЕФА за един мач бе гостуващи фенове заради хулиганското поведение на техните феновете по време на мача с Рома на "Олимпико" в Рим. Сега обаче стана ясно, че санкцията не засяга двубоя с Лудогорец, тъй като УЕФА даде на баския клуб двугодишен пробен период. Така "червено-белите" фенове ще могат да отидат в България, за да гледат Атлетик срещу Лудогорец с билети, закупени чрез дружеството Ibaigane.
 
Наказанието от 1 мач без гостуваща публика, наложено от УЕФА, ще бъде допълнено към условното наказание от 2 срещи за период от две години. Това означава, че Атлетик Билбао ще получи наказание от общо 3 мача в Европа без гостуващи фенове, ако в следващите две години се стигне до нови ексцесии, подобни на тази на „Стадио Олимпико“ в Рим.