Президентът на Сайрийнс Марк Хадли коментира пред Gong.bg опита, който клубът му е генерирал след мача с ЦСКА от първия кръг в квалификациите от Лига Европа. Както е известно, българският тим отстрани малтийците с късен гол, за да продължи напред с резултат 2:1. Хадли призна своето очарование от играта на „сирените” на българска земя, признавайки, че е впечатлен от раздаването на своите футболисти.

Антон Узунов
97 снимки

„За нас това не беше просто мач. Беше особено важна отправна точка в нашата история като клуб. Поглеждайки назад, за Сайрийнс беше сюрреалистично да играем с българския гранд ЦСКА в мач от Лига Европа след само една година в малтийския футбол. Когато жребият отреди да се изправим срещу българите, мнозина хора си мислиха, че Сайрийнс ще получи „шамар” на „Българска армия”. Ние обаче напълно вярвахме в нашите играчи и имахме пълно доверие в техническия персонал”, започна шефът на малтийския клуб.

„Удоволствие беше да гледам мача. Двата тима създадоха положения, като ЦСКА владееше повече топката. Ние се защитавахме добре, играехме на контраатака и притеснявахме защитата на противника. Важно е да припомним, че все още не е започнало първенството в Малта и Сайрийнс нямаше официален мач в следствие на пандемията от коронавирус. Нашите играчи дадоха всичко от себе си и сме доволни от този респектиращ резултат. Представянето ни дава кураж за бъдеще. Ако играем с подобна страст и дисциплина, кой знае?  Може би няма да чакаме нови 50 години за участие в турнирите на УЕФА”, продължи той.

Антон Узунов
32 снимки

„Единственото ми съжаление от мача е, че нашите фенове не можеха да бъдат на стадиона с нас. Също, че не можехме и да приемем ЦСКА София в Малта. Това щеше да даде повече увереност в играчите ни, след като играем срещу един от най-добрите отбори в българския футбол. Времето просто отреди друго, но ние направихме най-доброто, на което сме способни. Искам да благодаря на мениджмънта на ЦСКА за тяхното отношение и помощ, на делегата на УЕФА, на малтийската футболна асоциация. Най-много обаче на треньора Стив Д’Амато и всички играчи, които оставиха сърцата си в София”, завърши президентът на малтийския клуб.