Малтретираният турски съдия - Халил Умут Мелер, е ръководил три мача на български отбори, като всичките са завършили със загуби за нашите тимове.
 
Първият му двубой бе особено скандален, когато реферът направи всичко възможно, за да добута датския Копенхаген до победа с 2:1 над ЦСКА в Лига Европа на 16 август 2018 г. Тогава "червените" имаха доста претенции към рефера.
 
На 22 октомври 2020 година той ръководи и втори мач на “червените” от евротурнирите и той завърши 2:0 за румънския ЧФР Клуж в София.
 
Последният му двубой с българско участие бе на националите. В евроквалификациите турчинът ръководи гостуването на националите в Будапеща на 27 март тази година и двубоят завърши 3:0 за домакините. В този мач обаче нямаше никакви претенции към рефера.
 
Иначе съдията е от категория “Елит” на УЕФА и минава за един от най-перспективните на континента. Той е едва на 37 години и вече има огромен опит на международната сцена. Мелер е единственият турчин в най-високата категория на реферите. Там са само 31 международни съдии на континента./ "24 часа"