Старши треньорът на Левски Люпко Петрович смята, че Цървена звезда е фаворит преди утрешната среща-реванш от третия квалификационен кръг на Шампионската лига срещу Лудогорец в Белград.

Първият двубой между двата тима в Разград завърши 2:2. "След битка всички генерали са умни, но аз предрекох, че моята Звезда ще се бори за място в Шампионската лига. Лудогорец е силен и богат клуб с опитни играчи и добри индивидуалисти, но Звезда е Звезда и по всяка вероятност ще продължи напред", каза Петрович, който изведе Цървена звезда то титлата в турнира за Купата на европейските шампиони през 1991 година. В първата среща Лудогорец пропиля аванс от 1:0 на почивката в първия мач, след което Звезда осъществи обрат до средата на втората част, а разградчани все пак стигнаха до равенство след грешка на отбраната на съперника при статично положение.

"Първото полувреме беше лошо, но второто беше изключително. Отличният гол на Катай шокира играчите на домакините. Жалко е, че Звезда не се възползва по-добре. Въпреки това съм уверен, че отборът ще преодолее Лудогорец", коментира Петрович. Той очаква Лудогорец да атакува в реванша. "Очаквам Лудогорец да играе по същия начин, както и в Разград. Те трябва да нападат и няма какво да губят, защото Звезда има предимство. Мисля, че това е удобно за нашия шампион, защото отборът може да играе спокойно и търпеливо", заяви сръбският спец. Той е уверен, че старши треньорът Божович ще намери решение на ребуса "Лудогорец", както и в първия мач в Разград.

"Убеден съм, че футболистите ще играят дисциплинирано и няма да прибързват. Очаквам спокойна победа", каза Петрович. Той също така предупреди за най-опасните играчи на Лудогорец. "Левият бек Натанаел е страхотен футболист. Той е способен да създаде много проблеми. Лидер и капитан на отбора е румънецът Моци. Видяхте колко бърз може да бъде Кафу в нападение, а трябва да се обърне специално внимание и на Марселиньо. Бразилецът с български паспорт не показа своето ниво в първия мач и това е една от причините Лудогорец да бъде надигран тотално през второто полувреме", заяви Петрович./БТА