Старши треньорът на Лудогорец – Ивайло Петев, направи разбор на представянето на отбора си, като раздели двубоя срещу Аякс от плейофите в Лига Европа, загубен с 1:4 в Разград, на две полувремена. Той отбеляза, че през първото „орлите“ са направили недопустими грешки, но през втората част тимът е изглеждал по-различно и трябва да съжалява, че отбеляза само едно попадение.

„Аякс казах, че е един доста класен отбор, един от грандовете в света. Не очаквах да допуснем три гола по този начин, да бъда искрен. Мисля, че да изглеждаш боеспособен срещу отбор като Аякс, ние нямаме никакво право да допуснем три гола по този начин. През втората част се опитахме да промени нещата, изглеждахме доста различно, създадохме доста ситуации, но за жалост не успяхме да отбележим повече от един гол. Но определено през първата част бяхме доста плахи, несигурни и може би това класиране, което имаме в Лигата на конференциите е реално“.

start-photo.bg
78 снимки

„Щом сме завършили по този начин, щом сме допуснали тежи грешки, може би е това е реалността. Трябва да се повторя – начинът, по който ги допуснахме, това е недопустимо. За жалост не ни се случва за първи път. Относно дали сме имали първите петнадесет минути респект – да, те имаха владение на топка в средна зона, нямаха никакви голови ситуации, нямаше щурм към нашата врата, просто контролът на топката беше в тях и, може би, първият и втори гол през 2-3 минути до голяма степен вкара несигурност в нашия отбор. Но, това да се случи, значи имаме вина и ние“.

„Изтървали сме. Имаха един великолепен вратар, който хвана каквото можеше. Разделям го мача на две. През втората част не можем да се срамуваме от нашето представяне. Ако можем да се срамуваме, това е от 15-ата до 45-ата минута“.

„Ние трябва да излезем да играем. За мен футболът е игра, която трябва да се играе без значение кой стои срещу теб. Да, ти трябва да излезеш, да се помъчиш и вече, ако отборът те превъзхожда, това е друго нещо. Но много наивно и много по детски“.

LAP.bg
35 снимки

„През втората част показахме друго лице и съжаляваме единствено, че отбелязахме само един гол. Но трябваше да изглеждаме така и през първата част, но уви не се получи“.

„Ние ще излезем да играем. Немислимо е да говоря за нещо по-различно. Но основното е, че ще излезем да играем и да се опитаме да се представим на ниво, така, както беше през втората част“.

„Трябва да подобрим това,  което пропуснахме през първата част. Това е основното нещо. Ситуацията, в която влязохме, при първите два гола ни разколеба, но важното е да продължим напред и всеки един мач да изчистваме това, което сме допуснали като грешки. Жалко, съжаляваме наистина. Да, Аякс е изключително класен отбор. Можеше резултатът да е пак същия, но не да допускаме по този начин грешки“, заяви Петев на своята пресконференция след двубоя.