„Като погледна назад не мога да бъда притеснен от абсолютно нищо. Абслютно съм отдаден на работата си тук и сега. Не се състезавам с никой, моят отбор се състезава с противника”, коментира старши треньорът на Лудогорец Пауло Аутуори на летище София при пристигането на отбора от Австрия.

Аутуори демонстрира, че вече е научил няколко думи на български и коментира за езика: „За начало да, труден е. Ще видим с времето.”

„Работил съм в различни държави с различни националности, най-важното е да се адаптираме правилно. Започнахме една добра работа – да надграждаме това, което са постигнали досега. Много съм доволен от играчите. Все още има какво да се работи. Няма да стане бързо. Всичко с времето си”, заяви старши треньорът на Лудогорец, а за новите – Драгуш и Антон Недялков, каза:

„Драгуш има лека болка и затова не е участвал досега в контролите. Антон още трябва да се поготвя физически, за да влезе добре в мачовете.”

„Трябва да сме готови за всеки един мач. Отборът показа добро ниво в контролите и трябва да сме готови за предстоящите мачове. Не става дума за това, което аз искам, а от какво имаме ние нужда. Нуждите са винаги приоритетни, а не личните нужди. Искаме един добър, балансиран отбор и да има вътрешна конкуренция. Един отбор, който е силен, офанзивен. Много трябва да работим още в защитна фаза. Вчера тимът игра добре в защита и дори след изгонването на нашия играч, футболистите бяха добре позиционирани и съм доволен от представянето ни”, коментира Пауло Аутуори и добави:

„Първо се подготвяме за мача за Суперкупата. Анализираме всичките си предстоящи съперници. Все още опознавам играчите. Дадох на почти всички възможност да играят. Тези, които не играят са Драгуш и Антон, и по малко играха децата, но всеки един трябва да получи възможност и след това ще говорим.”