„Мисля, че отборът е готов. Не са най-важни победите честно казано, а работата, която свършихме там, тъй като доста работа свършихме. Доста интензивно тренирахме. Хубавото е, че се връщаме без контузии. Това също е много важен момент. Ние, ако сме здрави, нашият отбор има доста качества”, коментира Светослав Дяков при пристигането на Лудогорец в България след лагера на тима в Австрия.

За новия треньор Пауло Аутуори, Дяков заяви:

„Доста се различава наистина с предишните треньори, с които сме работили. Доста интензивни тренировки, но още е твърде рано. Нека да започнат мачовете. Да влезем в истинските битки и тогава вече ще се види работата на треньора и най-вече на футболистите, тъй като треньорът задава нещата, но хората, които ги вършим сме ние вътре на терена.”

„Първата сериозна битка е мачът със Славия за Суперкупата. Крачка по крачка вървим. Важно е да постигаме целите си, тъй като имаме качеството и ще е много жалко, ако не направим това, което можем според мен”, категоричен бе Светльо Дяков и продължи:

„Говорили сме с треньора, да. Предполагам, че ще разчита, но никой няма гарантирано титулярно място. Всеки трябва да се бори, да показва на тренировките. Отделно от това има много мачове, ще има и ротация мисля, така че смятам, че всяко едно момче ще получи шанс за изява и от него зависи дали ще успее да защити мястото си.”

Дяков изрази и надеждата си Лудогорец да е по-силен от миналия сезон и да влезе в групите на Шампионската лига:

„ Надявам се Лудогорец да е по-силен от миналата година, тъй като искаме да влезем в Шампионската лига.  Миналата година не успяхме. За да успеем тази година, значи трябва да сме по-силни от миналата.”